dinsdag 24 juni 2014

Servus Österreich!

Dag 6 thuisreis. Reveille om 05.30 uur. Het is fris en niet koud. Dauw op het grasveld, de muziek bij de buren is nog aan, vergeten uit te zetten denken we……… Kopje koffie, krentenbolletje, haringentrekken, voortent opvouwen, luifel opvouwen, grondzeil opbergen, alle kleding weer in de tassen, camper ingepakt, nog even lekker douchen en om 06.55 uur vijf minuten voor op schema vangt onze thuisreis aan. 
De velden raken leeg, ochtend 23 juni 2014 Spielberg

De wegen in Oostenrijk zijn lekker rustig. Het lijkt er op dat Oostenrijk een collectieve vrije dag na de zeer succesvolle comeback van de Oostenrijkse Grand Prix heeft genomen. In rap tempo bereiken we de Deutsche autobahn, de A3. Vanuit Oostenrijk is de eerste afslag nr 118. Wij gaan er af bij 4!! Nou dezelfde bouwput als op de heenweg zullen we maar zeggen. We hebben als prio 1 veilig thuis komen, voetbal is even geen optie. De verwachting is toch dat we 18 uur niet gaan halen want onderweg willen we regelmatig even rusten, bakje koffie, taartje, broodje erbij, je kent dat wel. Toch gaat het voorspoedig, niet sneller dan verwacht maar wel voorspoedig. Omstreeks 18.15 uur draaien we Ulft in. Zo van de formule 1 in de WK experience!!!! Bertus gaat snel door naar Ellen.
We kijken terug op een heel erg geslaagd weekeinde! De Oostenrijkers hebben het tot in perfectie georganiseerd. Het ontbrak aan niets, nou ja, Alonso had mogen winnen maar ja, geen snelle auto. De sfeer op de camping met een nogal traditioneel deel van de Oostenrijkse bevolking die helemaal overstuur raken als je ze een compliment geeft over de keuze van het songfestivalnummer. De Duitse enclaves, het rumoer, de gezelligheid, de eet en drinkkraampjes, zirben of lokaal zierberl, ook als het Duitse elftal even een dipje heeft, het paste allemaal ruimschoots. Goede service en redelijke prijzen onder een stralende hemel.
Vielen dank für ein grosartiges rennwochenende! Respect!
Auf wiedersehen!

#projekt-spielberg
#redbullring

#campingamredbullring

maandag 23 juni 2014

Raceday!!

Dit is de dag waarvoor we komen. Ahum… Dit is de dag dat de beslissingen worden genomen en de prijzen worden verdeeld. Dit is de dag dat Oostenrijk uitpakt voor de formule 1 fans met een show die ik in de afgelopen 14 jaar nog niet heb gezien.
De dag begint natuurlijk zoals alle dagen lekker ontspannen met een goed ontbijtje bij de camper. Je voelt het op de camping. Het gaat gebeuren, ook omdat onze buren al aan het inpakken zijn. Vanavond is het duidelijk. Vanavond is duidelijk wie de
FORMULA 1 GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH
heeft gewonnen. Het ritueel van inpakken laten we even aan ons voorbijgaan. We gaan morgen, maandag 23 juni naar huis. We moeten toch een kleine 12 uur rijden en dan vertrekken we morgen, vroeg, fris en fruitig. Prio 1 is veilig thuiskomen.
We besluiten dat we met de start van de sprintrace GP2 op het circuit te zijn. Is alijd goed voor spektakel en 8 cilinders met ongeveer 650 pk voor jongens die zich nog willen bewijzen….. Leuke race gezien, met Johnny Cecotto (ja zoon van) als winnaar.
De race daarna de Porsche supercup. Leuk om te zien, de mannen proberen echt de limiet te overschrijden en dat leidt tot leuke dingen. En spin voor de tribune en als je dan weg wil rijden weer in een spin raken. Je hebt vervolgens een hele tribune de hele race als fan! Iedere keer als je langskomt een wave.
Na de Porsche supercup de mannen op de platte wagen, normaal leuke interviews nu was het Suzy Perry de commentatrice van de BBC die in dirndl de coureurs interviewde. Wat een gein… Stond haar overigens heel erg goed.








Na die rondgang een demonstratierace in oude F1 wagens. We hebben Nikki Lauda weer zien rijden en Gerhard Berger en Helmut Marko. Allemaal in oude auto’s die een voor die tijd fantastische techniek in huis hadden en klinken als de wereld.

Oude karretjes!





Nou als dat voorbij is krijgen we een luchtshow met vliegacrobatiek te zien die zijn weerga niet kent. 
Ik heb het nog nooit gezien. Wereldkampioenen laten even zien wat ze in huis hebben, met een vliegtuig het circuit volgen………., de Eurofighter laat zien waarom Nederland voor hem had moeten kiezen door loodrecht met nabrander de hemel te bestormen, en tot slot enkele oude vliegtuigen die een flightby maken. 
Het kan niet op en het enthousiasme op de tribunes bereikt een hoogtepunt als blijkt dat iedereen een vlaggetje heeft waardoor de tribunes als Oostenrijkse vlag verschijnen. Stel je voor alles in Red Bull kleuren en dan al die vlaggetjes. Mega, kippenvel.
Dan gaat het fototoestel de tas in want we gaan de race bekijken. Mercedes is belachelijk sterk alhoewel Alonso in een Ferrari als best of the rest ‘maar’ 18 seconden achter blijft zonder safetycar periode. En da’s goed voor nu…
Na de race gaan de poorten van het circuit open en voor je het weet sta je onder het podium. Wow, nog nooit gezien, nu pas voor het eerst zo dichtbij, en foto’s maken he. Ding komt weer uit de tas. 
Na dit alles in een laag tempo naar de camper want het is warm en we zijn door ons drinken heen. Bij de camper gaan we eerst aan het water en de cola want het vochtpeil is bedenkelijk laag. Pas na een uurtje of zo wagen we ons aan het eerste biertje. De eerste campers, caravans en auto’s staan ook al klaar om naar huis te vertrekken echter je mag pas vanaf 19 uur van de camping af (crowdmanagement) Rond Spielberg zit het helemaal vast op de wegen.
Maar goed we besluiten vanavond nogmaals voor de “Grillhendl mit pommes” te gaan en met een biertje ‘on the side’ is het heerlijk toeven in de zonnige tuin van het campingrestaurant. Nadat we nog even kennis hebben gemaakt met enkele Nederlanders pilzen we af aan het begin van de camping. 22 uur naar bed want morgenvroeg 0530 opstaan inpakken en naar onze ‘chickies’ in Ulft.

Grüss Gott.

zaterdag 21 juni 2014

Compliment aan Oostenrijk

Dag 3 werd afgesloten met een popconcert op loopafstand van de camping. Toen we daar op het terrein stonden drong het pas echt door. Die Oostenrijkers verdienen eigenlijk een heel groot compliment. In het bericht van dag twee hebben we het al genoemd, het is hier eigenlijk heel erg goed georganiseerd. De organisatie doet er echt alles aan om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Op het circuit zijn de voorzieningen prima, vandaag zaterdag 21 juni waren er 90000 mensen op het terrein en afgezien van een wachtrij tref je een redelijk schoon toilet, prima verzorging op gebied van drankjes en hapjes, vriendelijk maar besliste controle posten, mooi weer en een geweldige omgeving van bergen waar de film “the Sound of Music” is opgenomen.
Uitzicht vanaf tribune!
O ja het popconcert, georganiseerd door #Ö3 de radiozender van Oostenrijk, met bekende Oostenrijkse artiesten. Muziek is een persoonlijke smaak maar deze artiesten deden er

Afpilzen!


Ingang campinplek!!
alles aan om het ons naar de zin te maken. En aan de reacties van het reisgezelschap en de mensen om ons heen te zien lukte dat in de meeste gevallen. Ook hier weer viel de organisatie op, eerst toegangskaart van race laten zien, dan fouilleren, en doorlopen. Biertje pakken en genieten. Ook de FX motorshow van Red Bull, salto’s maken met een motor, luchtacrobatiek waarbij de motor in de weg zit, geweldig om te zien. Mooi avondje afgesloten op de camping met de laatste beelden van Frankrijk tegen Zwitserland. Een dronken, zeer dronken Zwitser wijs gemaakt dat Frankrijk 5 maal geluk had en Zwitserland 2 maal pech, hij kon er mee leven, en of wij dan maar wereldkampioen wilden worden? Tuurlijk jongen nog een paar wedstrijden.
De zaterdag begon lekkerrrrrr. Mooi weertje en iets uit kunnen slapen tot 08.30 uur. Daarna lekker broodjes bakken kopje koffie erbij, yoghurtdrankje kortom alles wat een goed ontbijt moet hebben. Het is druk als we naar het circuit lopen. Vandaag is een belangrijke dag in een formule 1 weekeinde, kwalificatie. Je krijgt een uur de tijd om een goede startpositie te verwerven en na 18 minuten vallen de 6 langzaamste af. Geen verassing, de teams van Sauber, Caterham en Marussia kunnen zaterdagavond vieren. De tweede sessie is sensationeel de viervoudige wereldkampioen Sebastiaan Vettel mist op zijn thuiscircuit met de RB 10 (Red Bull 10) Q3, hij start vanaf plek 12. Button buiten de top 10! Bwoahhh dat wil wat zeggen. De snelste 10 coureurs mogen daarna in 15 minuten laten zien wie vanaf poleposition mag starten. Het is heel spannend en tot een ieders vreugde pakt het privéteam Williams Martini Racing de plekken 1 (Felipe Massa) en 2 (Valteri Bottas). Je ziet Rosberg (nr 3) balen want Mercedes “rules ze wurld” Hamilton, een troonpretendent, start zelfs vanaf plaats 10. Onze favorieten, doen het zoals het hele jaar al iets minder, Alonso startplaats 4 en Kimi Raikkonen plaats 8. Mwah mot maar.
Na een iets wat saaie formule 2 (GP2) race keren we huiswaarts. Onderweg stoppen we even om af te pilzen. Mot ook gebeuren. Kan zo maar eens zijn dat we vanavond hier ook even een “Grillhendel mit semmel” gaan scoren. Ziet er goed en gezellig uit. Wat eigenlijk wel opvalt is dat de Oostenrijkers massaal, en dan ook echt met z’n allen de formule 1 bezoeken. We zien relatief weinig andere buitenlanders, zoals wij……………
Bij de camper gekomen zien we onze buren bezig om een schermpje op te zetten. Aha, vanavond vanuit de luie stoel voetbal kijken. Zo mooi dat leven hier op zo’n formule 1 camping. Jenson Button zei vandaag dat hij het ook gweldig vind dat de camping zo dicht bij het circuit is en dat er 24 uur per dag lawaai is…………. En muziek, schlagers, ACDC, en noem maar op. Er zijn groepen fans die er echt iets van maken. Kijk naar de foto’s zit soms een dag werk in……………..

Grüss Gott


vrijdag 20 juni 2014

Het geluid............

Denk nou niet dat we het bekende radiospelletje waar je een of ander onbenullig geluid moet raden en daarmee een bak geld kunt winnen gaan imiteren. Wij kwamen maar voor één geluid! Een formule 1 auto die voorbij raast! Vooraf hadden we natuurlijk al een en ander gelezen en gehoord op TV maar hoe ervaren we het zelf? Nou om aan alle spanning een einde te maken, het valt reuze mee, eigenlijk is het wel een hightech geluidje als je af en toe die turbo hoort blazen en wielen hoort spinnen. Dus een dikke voldoende voor wat we vandaag hebben gezien. De dubbele spin van Vettel bijvoorbeeld door het zand vlak voor de finish. De circuitspeaker vertelde goedgelovig dat Vettel zijn auto snel onder controle had maar iedereen kon zien dat hij gewoon vreselijk veel geluk had met die spin kort langs de circuitmuur. Vlak voor de tribune waar we zitten gaan we zondag heel wat uitstapjes zien want het zijn twee ‘smerige’ bochten. Er is wel een andere ontwikkeling die we zagen, de snelste F1 wagen vandaag had een tijd van ongeveer 1 minuut en 10 seconden voor een ronde, de snelste GP 2 auto deed dat in 1 minuut en 15 seconden. Dat verschil is niet zo heel erg groot meer.
Fernando Alonso
 Op de tribune nog een kleine discussie gehad met een paar Duitsers over…………………… voetbal. Het zit diep, de fluim die Rijkaard bij Völler (vorige eeuw) in de nek deponeerde kwam nog even langs. Maar goed misschien is er intussen niets opwindends gebeurt in Duitsland.
Nog een lekker broodje gegeten met twee “conchita’s” en ketchup en mosterd. Vinden ze niet leuk die Oostenrijkers als zij het Nederlandselftal prijzen en jij Conchita Wurst. Is ook goed hoor, songfestival winnen………… Vinden ze echt niet leuk, en da’s voor ons weer leuk.

Vanavond staat er een popconcert op het programma. Weet eigenlijk niet wie er spelen maar dat zien we dan wel weer. Maar eerst een koffie speciaal.......
Grüss Gott.


donderdag 19 juni 2014

Hokjes hokjes hokjes

Oostenrijkers zijn een goed georganiseerd volkje. Hmmm een tweeslachtige gedachte maakt zich meester van ons, ja ook na een paar biertjes. Het moet en zal genuanceerd worden.
Het circuit ligt er bij om door een ringetje te halen. We zijn vanmorgen het circuit volledig rondgelopen. Een fikse wandeling met een flink hoogte verschil. Op het middenterrein staat het imposante beeld van de Bull. 
The Bull
Wat een geweldig mooi ding. Op de weiden waar straks de staanplaatsen zijn is het al vergeven van de afvalbakken en overal wordt verwezen naar toiletten en horecastands. Heel erg goed georganiseerd.
Afzetlintjes/ Rowili!


Hokjes geest. Oostenrijkers zetten hun plek af met een rowili. Rood wit lint. Of blauw lint, of met draad, gelukkig niet met prikkeldraad dat roept kennelijk overal verkeerde beelden op. Eigenlijk is het wel lachwekkend hoeveel plekken met rood wit lint afgezet zijn, ook als ze de plek al bezet hebben. Nou ja, goed in hokjes georganiseerd zullen we maar zeggen.
“Wat is er dan niet zo goed georganiseerd?” Nou de toegang tot de pitwalk bijvoorbeeld, we hebben #$%!!@#!! een uur in de brandende zon staan wachten luisterend naar iemand die ons maar gerust bleef stellen in het Oostenrijks en Engels met het accent van “Allo allo” En dan sta je tussen jongelui die de hele dag al met de neus in het bier hebben gehangen en zo melig als wat zijn. “Wo kommen Sie her?.........” Achtereenvolgens was Erik Engelsman, Belg, Duitser, Fin (ik heb een Ferrari-petje met Finse vlag er op…..Kimiiiiiii” en na een paar hints gelukkig toch een Nederlander. Ook volgens hen worden we wereldkampioen………..voetbal. Hokjes, Nederland van Gaal Man United dus goed. Achteraf was het wel waard om weer eens even in de pit rond te kijken. Heel erg druk echter ook weer leuke plaatjes geschoten. Bij de afkorting naar de camping enig klimwerk moeten verrichten waarbij Bertus er letterlijk en figuurlijk niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.
Het is druk geworden op de camping!

Powerrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
Op de camping valt je de mond open. De camping is echt aan het vollopen. Nog steeds komen er feestfans ehhhhh racefans vooral uit Oostenrijk. Onze overburen zijn de hele dag aan het bouwen met vlonders en weet ik allemaal wat maar dan hebben ze het ook voor elkaar hoor. Een eigen nederzetting. Vanmorgen om 6 uur hoorden we voor het eerst dat we nieuwe buren kregen en toen wij met een slaapdronken kop uit camper en tent kwamen om te douchen sloegen zij het eerste borreltje achterover, lachen met die gasten. Gelukkig hebben we nog wel stroom want dat is vaak wel een probleem.
Er lopen veel hobby elektriciens rond. Heel langzaam loopt het weer tegen zessen. Bertus gaat zijn meditatieoefeningen doen en Erik misschien tijd om even voetbal te gaan kijken. Vanavond gaan we maar eens doen wat iedereen op de camping doet. Barbecue aansteken!

Toegift, oefenen voor zondag, mooie vliegbewegingen!
 Grillmeisters rule ze wurld!! Pfffff hokjes hokjes hokjes

Grüss Gott



De reis naar Spielberg (bei Knittelfeld)

Een gemoedelijk dagje moest het worden. Iets voor 8 stopt Bertus met de bus voor het huis en laden we de spullen in. Natuurlijk wordt de vraag gesteld, “hoeveel dagen ga je?”  Da’s namelijk een vraag die ik ook regelmatig stel. Affijn we zullen jullie niet met de antwoorden vermoeien.
Al snel zitten we op de A3 en daar zullen we voorlopig ook even op blijven rijden, pas bij Passau gaan we naar een andere autosnelweg Oostenrijk in. De A3 is een van de belangrijkste autobahnen van Duitsland EN ÉÉN GROTE BOUWPUT, dus regelmatig van het gas af en richting zuidoost. We zijn gestopt met het tellen maar geloof ons, het zijn er veel. Als je dat los kunt laten is de reis desalniettemin gemoedelijk. Lekker reisweertje, niet te warm niet te koud, geen regen en dergelijke en hele mooie auto’s die je met enige regelmaat inhalen.
Uiteraard stoppen we regelmatig om even van bestuurder te wisselen en uiteraard, “kaffee mit kuchen” Zonder problemen nadat we ongeveer 7 keer de “nicht so schöne und nicht so blauwe” Donau zijn overgestoken bereiken we omstreeks 19.15 uur de camping. Het is al een komen en gaan en we prijzen ons gelukkig dat we een dagje eerder zijn gegaan. Totdat we inchecken……………… “ihr seit ein tag zu früh…….” “ja dat weten we” en dan in het Duits, nou om een lang verhaal kort te maken kunnen we met € 60,00 bijbetalen verder en onze plek inrichten. De voetbalwedstrijd Australië – Nederland gaat helaas grotendeels aan ons voorbij maar het thuisfront krijgt snel ons nieuwe telefoonnummer in Oostenrijk (Yesss!) en we kunnen whatsappen. Gelukkig trekt Nederland de wedstrijd over de streep en hoeven we ons daar even geen zorgen over te maken.
Herr direktor
Nadat we de spullen hebben opgezet een eerste verkenning over de camping en we belanden op een paar banken bij de ingang waar we onder het genot van een lekker biertje en “grillkotelet mit kartoffelsalade” de wedstrijd van Spanje en Chili bekijken. Mooi sfeertje al omdat we naast wat Oostenrijkers zitten en samen de wedstrijd en afgang van Spanje van commentaar voorzien. Snel na de wedstrijd gaat het kaarsje uit. Dagje reizen, kampement maken en biertjes doen hakken er in. Oordopjes in en slapen maar. Een gemoedelijk dagje is het geworden. Tot morgen

Grüss Gott.

dinsdag 17 juni 2014

Klaar voor de start..........

Ik denk dat we de wedstrijd van Nederland tegen Australie gaan missen, of in ieder geval het grootste deel.
Morgen een 'short break' efkes d'r uut. Lekker de bergen van Oostenrijk met hun gezonde lucht............denk ik. Hoeveel zou een formule 1 auto vervuilen, als ze voor iets meer dan 300 km ongeveer 3 sets banden nodig hebben, 100 kg brandstof, een monteurtje of 10 per auto....... gezonde berglucht. Tja kosten gaan voor de baten uit, het is een lange lijst van zaken die in onze huidige gezinsauto's zitten en ontwikkeld zijn in de formule 1. Begin met bv de stuurbekrachtiging en rembekrachtiging. Maar goed, allemaal lekker belangrijk, het feest gaat beginnen, morgen om 08.00 uur vertrekken we en ik heb goede hoop dat we dagelijks deze blog kunnen aanvullen met onze reisverhalen. Ik ga dadelijk nog even een like knop voor facebook in de blog zetten en dan kan het feest beginnen.

maandag 9 juni 2014

Ouverture Österreich

Wauw, pfffff, wat een race in Canada. Werkelijk alles waarvoor je naar een circuit zou gaan. Topfavorieten die stuk gaan, jongens die normaal in de achterhoede rijden vechten nu om het podium. Crashes, safety car (echt een geweldig ding) inhaalacties en een geweldige winnaar. Nou laat het geluid maar even zitten, als we dit iedere race voorgeschoteld krijgen dan zitten we de rest van het seizoen gebeiteld. Hoe dan ook het was een geweldige opmaat naar de volgende Grand Prix in Oostenrijk en dat is een circuit met misschien iets andere karakteristieken dan Canada maar ook met lange rechte stukken dus "push the pedal to the metal" Ieder team komt vrijwel iedere race met nieuwe onderdelen, enkel om sneller te worden, om meer de limiet te zoeken en zodoende nog iets aan de suprematie van Mercedes te doen, want dat die op de limiet rijden lijkt wel duidelijk. Er zijn teams die op eerherstel uit zijn, die hoe dan ook willen bewijzen dat ze mee tellen, denk aan Force India en Williams, allemaal met een mercedes motor en dus hoge topsnelheid. Kortom, nog een nachtje of negen slapen en dan zijn we er. Rechtstreeks vanaf de Red Bull-ring in Spielberg, Österreich. We zijn allebei heel erg benieuw naar de nieuwe formule 1 ervaring 2014. Toen we begonnen met het bezoeken van races reden ze in V10's en daarna het hele V8 tijdperk gezien en gehoord. Nu de V6 turbo, met hybride aandrijving. Onder voorbehoud van internet ter plaatse wordt de blog dagelijks bijgewerkt, uiteraard gelardeerd met sappige ter plaatse geschoten plaatjes. Het kan bijna niet anders of het wordt weer een geweldig weekje, in ieder geval zal de gezonde berglucht aan ons welzijn bijdragen............ De lokale spijzen en spirituozen vergroten het plezier. De ouverture in Canada was in ieder geval geweldig, wat een races, wat een sensatie!
Grüss Gott.

zondag 1 juni 2014

Kriebels!!

Hmmm, Spanje Monaco twee grand prix waarin Mercedes de anderen weer met de neus op de feiten heeft gedrukt. WZMWZDB! Als je de M door een A vervangt worden weer veel Nederlanders blij.
Spanje was erg duidelijk, de rookie van Red Bull op zo'n 49 seconden, da's potdomme een halve !!! ronde. Nee de concurrentie zou wel eens even terugkomen. Nou jammer dan. Mercedes is en blijft het topteam waar dit jaar jacht op wordt gemaakt.
Monaco, het stratencircuit waar iedereen gelijk is, Vergesse es! Mercedes rules, alleen nu even Rosberg voor Hamilton. Dus gezeik in de tent bij Mercedes want egootjes hebben die gasten natuurlijk wel. Toch weer mooi om te zien, dat racen in Monaco. 2011 mochten we het zelf live aanschouden en wil je het nog eens teruglezen dat kan http://erikspronk.blogspot.nl

Maar nu, belangrijke mail gehad "aus österreich, Wien" Belangrijke enveloppe verzonden met UPS te ontvangen de volgende dag!  En ja hoor, de volgende dag viel hij op de mat, wel eerst even handtekeningetje zetten.
Value for money!!

Een mooi pakketje met de toegangskaarten, campingvoucher, kaarthouders, sleutelhangers, Geländeplan, Event guide, keurig zoals afgesproken thuisbezorgd. De service bij die circuits is ongeevenaard. Gelukkig nog nooit hulp van Alberto Stegeman nodig gehad. Hij mag best wel langs komen hoor, biertje zit er altijd in maar gelukkig niet nodig gehad.

Dus ook gelijk maar even eerste vergadering van de projectgroep "Spielberg" gehad. Boodschappenlijstje (hapjes/drankjes) gemaakt, reisplan tja, tomtom of soortgelijk apparaat, zonnebrand ingeslagen. Auf gehts!

Geet helemoal goed komme met de jongs!

Gruss Gott!

zondag 11 mei 2014

Eureka ehhhh Europa

Tja, drie weken rust gehad, drie weken in het laboratorium en fabriek helemaal een slag in de rondte gewerkt om het gat naar Mercedes te dichten. In Europa wordt het allemaal beter. Vrijwel geen enkel team heeft nagelaten aan te kondigen dat het gat naar Mercedes 'Eureka' kleiner zou worden danwel gedicht zou worden danwel dat er goede kansen waren bla bla bla Klopt zegt Mercedes, "alles ist besser!" We hebben geen 0,5 seconde per ronde meer maar 1 seconde per ronde............ op Ferrari bv. Wat een klasse van die renstal, wat een suprematie. Doet denken aan de periode dat Schumacher regeerde. Fans kwamen in een raceweekeinde controleren of Schumacher nog wel won.............. Nou de Mercedes fans, en dat zullen er ongetwijfeld vele zijn, kunnen zich opmaken voor een paar leuke weekeinden in de buurt van de Heimat. Mercedes gaat dit jaar niets meer afgeven. Lauda kan dan zeggen dat alles winnen niet goed voor de sport is, Ferrari heeft in het verleden laten zien dat suprematie niet leidt tot afnemende toeschouwer aantallen. Alleen gebrek aan Doekoe doet dat, en da's iets dat grotendeels buiten de invloed van de formule 1 ligt, of de toegangsprijzen moeten gehalveerd worden ;-)
Hoe dan ook, de strijd om plaats 3 is volop losgebarsten nu Red Bull zich aan het front heeft gemeld om 'de beste verliezer, van de verliezers' te worden.
Ach het seizoen is nog lang en een 'vette bougie' kan altijd roet in het eten gooien. Vol goede moed gaan we richting Monaco en daarna nogmaals Canada. Dan een paar weken Europa en in Oostenrijk zullen we zien wat het allemaal is. Gruss Gott!

STAND (RIJDERS)

1. L. Hamilton10012. F. Massa12
2. N. Rosberg9713. R. Grosjean4
3. F. Alonso4914. J. Vergne4
4. S. Vettel4515. D. Kvyat4
5. D. Ricciardo3916. A. Sutil0
6. N. Hulkenberg3717. E. Gutiérrez0
7. V. Bottas3418. M. Chilton0
8. J. Button2319. K. Kobayashi0
9. K. Magnussen2020. P. Maldonado0
10. S. Perez2021. M. Ericsson0
11. K. Raikkonen1722. J. Bianchi0

STAND (TEAMS)

1.Mercedes1977.Toro Rosso8
2.Red Bull848.Lotus4
3.Ferrari669.Sauber0
4.Force India5710.Marussia0
5.Williams4611.Caterham0
6.McLaren43