donderdag 19 juni 2014

Hokjes hokjes hokjes

Oostenrijkers zijn een goed georganiseerd volkje. Hmmm een tweeslachtige gedachte maakt zich meester van ons, ja ook na een paar biertjes. Het moet en zal genuanceerd worden.
Het circuit ligt er bij om door een ringetje te halen. We zijn vanmorgen het circuit volledig rondgelopen. Een fikse wandeling met een flink hoogte verschil. Op het middenterrein staat het imposante beeld van de Bull. 
The Bull
Wat een geweldig mooi ding. Op de weiden waar straks de staanplaatsen zijn is het al vergeven van de afvalbakken en overal wordt verwezen naar toiletten en horecastands. Heel erg goed georganiseerd.
Afzetlintjes/ Rowili!


Hokjes geest. Oostenrijkers zetten hun plek af met een rowili. Rood wit lint. Of blauw lint, of met draad, gelukkig niet met prikkeldraad dat roept kennelijk overal verkeerde beelden op. Eigenlijk is het wel lachwekkend hoeveel plekken met rood wit lint afgezet zijn, ook als ze de plek al bezet hebben. Nou ja, goed in hokjes georganiseerd zullen we maar zeggen.
“Wat is er dan niet zo goed georganiseerd?” Nou de toegang tot de pitwalk bijvoorbeeld, we hebben #$%!!@#!! een uur in de brandende zon staan wachten luisterend naar iemand die ons maar gerust bleef stellen in het Oostenrijks en Engels met het accent van “Allo allo” En dan sta je tussen jongelui die de hele dag al met de neus in het bier hebben gehangen en zo melig als wat zijn. “Wo kommen Sie her?.........” Achtereenvolgens was Erik Engelsman, Belg, Duitser, Fin (ik heb een Ferrari-petje met Finse vlag er op…..Kimiiiiiii” en na een paar hints gelukkig toch een Nederlander. Ook volgens hen worden we wereldkampioen………..voetbal. Hokjes, Nederland van Gaal Man United dus goed. Achteraf was het wel waard om weer eens even in de pit rond te kijken. Heel erg druk echter ook weer leuke plaatjes geschoten. Bij de afkorting naar de camping enig klimwerk moeten verrichten waarbij Bertus er letterlijk en figuurlijk niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.
Het is druk geworden op de camping!

Powerrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
Op de camping valt je de mond open. De camping is echt aan het vollopen. Nog steeds komen er feestfans ehhhhh racefans vooral uit Oostenrijk. Onze overburen zijn de hele dag aan het bouwen met vlonders en weet ik allemaal wat maar dan hebben ze het ook voor elkaar hoor. Een eigen nederzetting. Vanmorgen om 6 uur hoorden we voor het eerst dat we nieuwe buren kregen en toen wij met een slaapdronken kop uit camper en tent kwamen om te douchen sloegen zij het eerste borreltje achterover, lachen met die gasten. Gelukkig hebben we nog wel stroom want dat is vaak wel een probleem.
Er lopen veel hobby elektriciens rond. Heel langzaam loopt het weer tegen zessen. Bertus gaat zijn meditatieoefeningen doen en Erik misschien tijd om even voetbal te gaan kijken. Vanavond gaan we maar eens doen wat iedereen op de camping doet. Barbecue aansteken!

Toegift, oefenen voor zondag, mooie vliegbewegingen!
 Grillmeisters rule ze wurld!! Pfffff hokjes hokjes hokjes

Grüss Gott



Geen opmerkingen:

Een reactie posten