donderdag 19 juni 2014

De reis naar Spielberg (bei Knittelfeld)

Een gemoedelijk dagje moest het worden. Iets voor 8 stopt Bertus met de bus voor het huis en laden we de spullen in. Natuurlijk wordt de vraag gesteld, “hoeveel dagen ga je?”  Da’s namelijk een vraag die ik ook regelmatig stel. Affijn we zullen jullie niet met de antwoorden vermoeien.
Al snel zitten we op de A3 en daar zullen we voorlopig ook even op blijven rijden, pas bij Passau gaan we naar een andere autosnelweg Oostenrijk in. De A3 is een van de belangrijkste autobahnen van Duitsland EN ÉÉN GROTE BOUWPUT, dus regelmatig van het gas af en richting zuidoost. We zijn gestopt met het tellen maar geloof ons, het zijn er veel. Als je dat los kunt laten is de reis desalniettemin gemoedelijk. Lekker reisweertje, niet te warm niet te koud, geen regen en dergelijke en hele mooie auto’s die je met enige regelmaat inhalen.
Uiteraard stoppen we regelmatig om even van bestuurder te wisselen en uiteraard, “kaffee mit kuchen” Zonder problemen nadat we ongeveer 7 keer de “nicht so schöne und nicht so blauwe” Donau zijn overgestoken bereiken we omstreeks 19.15 uur de camping. Het is al een komen en gaan en we prijzen ons gelukkig dat we een dagje eerder zijn gegaan. Totdat we inchecken……………… “ihr seit ein tag zu früh…….” “ja dat weten we” en dan in het Duits, nou om een lang verhaal kort te maken kunnen we met € 60,00 bijbetalen verder en onze plek inrichten. De voetbalwedstrijd Australië – Nederland gaat helaas grotendeels aan ons voorbij maar het thuisfront krijgt snel ons nieuwe telefoonnummer in Oostenrijk (Yesss!) en we kunnen whatsappen. Gelukkig trekt Nederland de wedstrijd over de streep en hoeven we ons daar even geen zorgen over te maken.
Herr direktor
Nadat we de spullen hebben opgezet een eerste verkenning over de camping en we belanden op een paar banken bij de ingang waar we onder het genot van een lekker biertje en “grillkotelet mit kartoffelsalade” de wedstrijd van Spanje en Chili bekijken. Mooi sfeertje al omdat we naast wat Oostenrijkers zitten en samen de wedstrijd en afgang van Spanje van commentaar voorzien. Snel na de wedstrijd gaat het kaarsje uit. Dagje reizen, kampement maken en biertjes doen hakken er in. Oordopjes in en slapen maar. Een gemoedelijk dagje is het geworden. Tot morgen

Grüss Gott.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten