maandag 23 juni 2014

Raceday!!

Dit is de dag waarvoor we komen. Ahum… Dit is de dag dat de beslissingen worden genomen en de prijzen worden verdeeld. Dit is de dag dat Oostenrijk uitpakt voor de formule 1 fans met een show die ik in de afgelopen 14 jaar nog niet heb gezien.
De dag begint natuurlijk zoals alle dagen lekker ontspannen met een goed ontbijtje bij de camper. Je voelt het op de camping. Het gaat gebeuren, ook omdat onze buren al aan het inpakken zijn. Vanavond is het duidelijk. Vanavond is duidelijk wie de
FORMULA 1 GROSSER PREIS VON ÖSTERREICH
heeft gewonnen. Het ritueel van inpakken laten we even aan ons voorbijgaan. We gaan morgen, maandag 23 juni naar huis. We moeten toch een kleine 12 uur rijden en dan vertrekken we morgen, vroeg, fris en fruitig. Prio 1 is veilig thuiskomen.
We besluiten dat we met de start van de sprintrace GP2 op het circuit te zijn. Is alijd goed voor spektakel en 8 cilinders met ongeveer 650 pk voor jongens die zich nog willen bewijzen….. Leuke race gezien, met Johnny Cecotto (ja zoon van) als winnaar.
De race daarna de Porsche supercup. Leuk om te zien, de mannen proberen echt de limiet te overschrijden en dat leidt tot leuke dingen. En spin voor de tribune en als je dan weg wil rijden weer in een spin raken. Je hebt vervolgens een hele tribune de hele race als fan! Iedere keer als je langskomt een wave.
Na de Porsche supercup de mannen op de platte wagen, normaal leuke interviews nu was het Suzy Perry de commentatrice van de BBC die in dirndl de coureurs interviewde. Wat een gein… Stond haar overigens heel erg goed.








Na die rondgang een demonstratierace in oude F1 wagens. We hebben Nikki Lauda weer zien rijden en Gerhard Berger en Helmut Marko. Allemaal in oude auto’s die een voor die tijd fantastische techniek in huis hadden en klinken als de wereld.

Oude karretjes!





Nou als dat voorbij is krijgen we een luchtshow met vliegacrobatiek te zien die zijn weerga niet kent. 
Ik heb het nog nooit gezien. Wereldkampioenen laten even zien wat ze in huis hebben, met een vliegtuig het circuit volgen………., de Eurofighter laat zien waarom Nederland voor hem had moeten kiezen door loodrecht met nabrander de hemel te bestormen, en tot slot enkele oude vliegtuigen die een flightby maken. 
Het kan niet op en het enthousiasme op de tribunes bereikt een hoogtepunt als blijkt dat iedereen een vlaggetje heeft waardoor de tribunes als Oostenrijkse vlag verschijnen. Stel je voor alles in Red Bull kleuren en dan al die vlaggetjes. Mega, kippenvel.
Dan gaat het fototoestel de tas in want we gaan de race bekijken. Mercedes is belachelijk sterk alhoewel Alonso in een Ferrari als best of the rest ‘maar’ 18 seconden achter blijft zonder safetycar periode. En da’s goed voor nu…
Na de race gaan de poorten van het circuit open en voor je het weet sta je onder het podium. Wow, nog nooit gezien, nu pas voor het eerst zo dichtbij, en foto’s maken he. Ding komt weer uit de tas. 
Na dit alles in een laag tempo naar de camper want het is warm en we zijn door ons drinken heen. Bij de camper gaan we eerst aan het water en de cola want het vochtpeil is bedenkelijk laag. Pas na een uurtje of zo wagen we ons aan het eerste biertje. De eerste campers, caravans en auto’s staan ook al klaar om naar huis te vertrekken echter je mag pas vanaf 19 uur van de camping af (crowdmanagement) Rond Spielberg zit het helemaal vast op de wegen.
Maar goed we besluiten vanavond nogmaals voor de “Grillhendl mit pommes” te gaan en met een biertje ‘on the side’ is het heerlijk toeven in de zonnige tuin van het campingrestaurant. Nadat we nog even kennis hebben gemaakt met enkele Nederlanders pilzen we af aan het begin van de camping. 22 uur naar bed want morgenvroeg 0530 opstaan inpakken en naar onze ‘chickies’ in Ulft.

Grüss Gott.

1 opmerking: