zaterdag 21 juni 2014

Compliment aan Oostenrijk

Dag 3 werd afgesloten met een popconcert op loopafstand van de camping. Toen we daar op het terrein stonden drong het pas echt door. Die Oostenrijkers verdienen eigenlijk een heel groot compliment. In het bericht van dag twee hebben we het al genoemd, het is hier eigenlijk heel erg goed georganiseerd. De organisatie doet er echt alles aan om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Op het circuit zijn de voorzieningen prima, vandaag zaterdag 21 juni waren er 90000 mensen op het terrein en afgezien van een wachtrij tref je een redelijk schoon toilet, prima verzorging op gebied van drankjes en hapjes, vriendelijk maar besliste controle posten, mooi weer en een geweldige omgeving van bergen waar de film “the Sound of Music” is opgenomen.
Uitzicht vanaf tribune!
O ja het popconcert, georganiseerd door #Ö3 de radiozender van Oostenrijk, met bekende Oostenrijkse artiesten. Muziek is een persoonlijke smaak maar deze artiesten deden er

Afpilzen!


Ingang campinplek!!
alles aan om het ons naar de zin te maken. En aan de reacties van het reisgezelschap en de mensen om ons heen te zien lukte dat in de meeste gevallen. Ook hier weer viel de organisatie op, eerst toegangskaart van race laten zien, dan fouilleren, en doorlopen. Biertje pakken en genieten. Ook de FX motorshow van Red Bull, salto’s maken met een motor, luchtacrobatiek waarbij de motor in de weg zit, geweldig om te zien. Mooi avondje afgesloten op de camping met de laatste beelden van Frankrijk tegen Zwitserland. Een dronken, zeer dronken Zwitser wijs gemaakt dat Frankrijk 5 maal geluk had en Zwitserland 2 maal pech, hij kon er mee leven, en of wij dan maar wereldkampioen wilden worden? Tuurlijk jongen nog een paar wedstrijden.
De zaterdag begon lekkerrrrrr. Mooi weertje en iets uit kunnen slapen tot 08.30 uur. Daarna lekker broodjes bakken kopje koffie erbij, yoghurtdrankje kortom alles wat een goed ontbijt moet hebben. Het is druk als we naar het circuit lopen. Vandaag is een belangrijke dag in een formule 1 weekeinde, kwalificatie. Je krijgt een uur de tijd om een goede startpositie te verwerven en na 18 minuten vallen de 6 langzaamste af. Geen verassing, de teams van Sauber, Caterham en Marussia kunnen zaterdagavond vieren. De tweede sessie is sensationeel de viervoudige wereldkampioen Sebastiaan Vettel mist op zijn thuiscircuit met de RB 10 (Red Bull 10) Q3, hij start vanaf plek 12. Button buiten de top 10! Bwoahhh dat wil wat zeggen. De snelste 10 coureurs mogen daarna in 15 minuten laten zien wie vanaf poleposition mag starten. Het is heel spannend en tot een ieders vreugde pakt het privéteam Williams Martini Racing de plekken 1 (Felipe Massa) en 2 (Valteri Bottas). Je ziet Rosberg (nr 3) balen want Mercedes “rules ze wurld” Hamilton, een troonpretendent, start zelfs vanaf plaats 10. Onze favorieten, doen het zoals het hele jaar al iets minder, Alonso startplaats 4 en Kimi Raikkonen plaats 8. Mwah mot maar.
Na een iets wat saaie formule 2 (GP2) race keren we huiswaarts. Onderweg stoppen we even om af te pilzen. Mot ook gebeuren. Kan zo maar eens zijn dat we vanavond hier ook even een “Grillhendel mit semmel” gaan scoren. Ziet er goed en gezellig uit. Wat eigenlijk wel opvalt is dat de Oostenrijkers massaal, en dan ook echt met z’n allen de formule 1 bezoeken. We zien relatief weinig andere buitenlanders, zoals wij……………
Bij de camper gekomen zien we onze buren bezig om een schermpje op te zetten. Aha, vanavond vanuit de luie stoel voetbal kijken. Zo mooi dat leven hier op zo’n formule 1 camping. Jenson Button zei vandaag dat hij het ook gweldig vind dat de camping zo dicht bij het circuit is en dat er 24 uur per dag lawaai is…………. En muziek, schlagers, ACDC, en noem maar op. Er zijn groepen fans die er echt iets van maken. Kijk naar de foto’s zit soms een dag werk in……………..

Grüss Gott


Geen opmerkingen:

Een reactie posten