dinsdag 24 juni 2014

Servus Österreich!

Dag 6 thuisreis. Reveille om 05.30 uur. Het is fris en niet koud. Dauw op het grasveld, de muziek bij de buren is nog aan, vergeten uit te zetten denken we……… Kopje koffie, krentenbolletje, haringentrekken, voortent opvouwen, luifel opvouwen, grondzeil opbergen, alle kleding weer in de tassen, camper ingepakt, nog even lekker douchen en om 06.55 uur vijf minuten voor op schema vangt onze thuisreis aan. 
De velden raken leeg, ochtend 23 juni 2014 Spielberg

De wegen in Oostenrijk zijn lekker rustig. Het lijkt er op dat Oostenrijk een collectieve vrije dag na de zeer succesvolle comeback van de Oostenrijkse Grand Prix heeft genomen. In rap tempo bereiken we de Deutsche autobahn, de A3. Vanuit Oostenrijk is de eerste afslag nr 118. Wij gaan er af bij 4!! Nou dezelfde bouwput als op de heenweg zullen we maar zeggen. We hebben als prio 1 veilig thuis komen, voetbal is even geen optie. De verwachting is toch dat we 18 uur niet gaan halen want onderweg willen we regelmatig even rusten, bakje koffie, taartje, broodje erbij, je kent dat wel. Toch gaat het voorspoedig, niet sneller dan verwacht maar wel voorspoedig. Omstreeks 18.15 uur draaien we Ulft in. Zo van de formule 1 in de WK experience!!!! Bertus gaat snel door naar Ellen.
We kijken terug op een heel erg geslaagd weekeinde! De Oostenrijkers hebben het tot in perfectie georganiseerd. Het ontbrak aan niets, nou ja, Alonso had mogen winnen maar ja, geen snelle auto. De sfeer op de camping met een nogal traditioneel deel van de Oostenrijkse bevolking die helemaal overstuur raken als je ze een compliment geeft over de keuze van het songfestivalnummer. De Duitse enclaves, het rumoer, de gezelligheid, de eet en drinkkraampjes, zirben of lokaal zierberl, ook als het Duitse elftal even een dipje heeft, het paste allemaal ruimschoots. Goede service en redelijke prijzen onder een stralende hemel.
Vielen dank für ein grosartiges rennwochenende! Respect!
Auf wiedersehen!

#projekt-spielberg
#redbullring

#campingamredbullring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten